مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش:
هدف پرداختن به هوش مصنوعی در نظام آموزش و پرورش، ارتقاء کیفیت آموزشی است
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: هدف از پرداختن به موضوع هوش مصنوعی و فناوری های نوین در نظام آموزش و پرورش، ارتقاء کیفیت آموزش و بسط عدالت آموزشی، پیشگیری از وقوع شکاف فناوری بین ایران و جهان است.
دکتر شهلا سرخابی مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش و عضو کارگروه هوش مصنوعی و توسعه علوم و فناوریهای نوین در آموزش وپرورش گفت: یکی از کارگروههایی که مسئولیت آن به دبیرخانه این شورا سپرده شده است، کار گروه هوش مصنوعی و توسعه علوم و فناوریهای نوین در آموزش وپرورش است.
وی تاکید کرد: پرداختن به موضوع هوش مصنوعی و فناوری های نوین در نظام آموزش و پرورش با دو هدف دنبال می شود یکی ارتقاء کیفیت آموزش و بسط عدالت آموزشی (ابزار آموزش) و دیگری پیشگیری از وقوع شکاف فناوری بین ایران و جهان (محتوا) می باشد.
سرخابی اظهار داشت: این کارگروه مسئول تهیه و تدوین تنظیم مستند خطوط سیاستگذاری و برنامه عملیاتی هوش مصنوعی و فناوری های نوین در آموزش و پرورش است.
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ابراز کرد: به همین منظور با تشکیل کارگروه تخصصی هوش مصنوعی و توسعه علوم و فناوریهای نوین در آموزشوپرورش تحت نظر مستقیم وزیر آموزش و پرورش و استقرار آن در شورای عالی آموزشوپرورش اقدام گردیده است.
وی افزود: بر اساس این برنامه عمل، اقدامات لازم الاجرا در سه بازه زمانی( تا پایان 1404، پایان برنامه هفتم و هشتم پیشرفت کشور) در قالب برنامه کلان عملیاتی را با رویکردی تعاملی و مشارکتی و بهره برداری از ظرفیت های ملی و مردمی، با تعیین سهم حوزه های درون و نقش آفرینی و همراهی حوزه های فراسازمانی مشخص گردیده است.
سرخابی با اشاره به مهم ترین اقدامات این کارگروه گفت: تشکیل کارگروه تخصصی هوش مصنوعی و توسعه علوم و فناوریهای نوین با بهرهگیری از صاحبنظران. ظرفیت سنجی و کسب اطلاع از وضعیت موجود و اقدامات انجام شده، انجام طرح مطالعاتی و تدوین آن در پژوهشگاه مطالعات آموزشوپرورش، تشکیل دبیرخانه ملی هوش مصنوعی در معاونت آموزش متوسطه به منظور انجام فعالیت های مرتبط برای معلمان و دانش آموزان در سراسر کشور از جمله این اقدامات است.
وی همچنین اظهار داشت: تاسیس و راه اندازی مرکز رشد و پژوهشگاه هوش مصنوعی در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، آغاز پروژه آموزش هوش مصنوعی برای دو میلیون دانش آموز و صد هزار معلم با مشارکت معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر اقدامات این کارگروه است.
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان گفت: جلسات این کارگروه هر هفته با حضور کارشناسان و صاحب نظران این حوزه در سالن جلسات دبیرخانه شورای عالی آموزش وپرورش تشکیل می شود.